dilluns, 17 de novembre del 2008

Sortida: "VIA RUBRICATUS"



Aquesta sortida ha estat planejada durant aquesta mateixa setmana, en que ens hem assabentat de la data en que es feia l'última intervenció del "VIA RUBRICATUS". Aquest és el nom d’una interessant proposta de l’artista Jordi Rocosa, que consisteix en la realització, durant els anys 2007 i 2008, d’un seguit de d’instal·lacions multimèdia al llarg del recorregut del riu Llobregat, des del naixement fins a la desembocadura del mar. L’objectiu de les intervencions és provocar la reflexió al voltant del riu com a element cultural viu en permanent transformació en l’espai geogràfic i en el temps.

Dissabte dia 15, sortim pels volts de les 11h. del matí, amb un fred que pela, però amb un sol fantàstic. Tret del troç de carretera per sortir de Sant Boi fins el camí del Sorral (que ben aviat ja no haurem de pasar-hi perquè el mes que ve ens inauguren el nou accés), la resta del camí fins arribar a mar és un agradable passeig que voreja el riu.

La mostra estava exposada just a la desembocadura del Llobregat, així que per arribar-hi deixem les bicis dins les instal·lacions de l'Espai Natural, una de les reserves d'aus del delta, i fem l'últim troç a peu. A les 13h. hi havia una actuació de la banda de la Unió Filharmònica del Prat i dic "havia" perquè arribem just quan sonaven els últims acords.
L'exposició d'aquestes escultures és ben original i volen transmetre tot allò que el nostre Llobregat ha estat durant tota la seva història, tant en el seu aprofitament com en les seves adversitats .

Una proposta molt i molt interessant. Una llàstima, però, que als nostres artistes no s'els hi doni més "ajudetes" per part de les Institucions i així poder agil·litzar i difondre les seves obres.
Enhorabona, doncs a en Jordi Rocosa per la seva feina.

Vam arribar a Sant Boi prop de les quatre, una mica tard per dinar, però la sortida s'ho va valdre, què carai !

FOTOS



M.Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada