dimecres, 24 de desembre del 2008

SOLSTICI D'HIVERN



21 de Desembre de 2008, 12h04’, solstici d’hivern


Quan encara no hi havia aquesta dèria consumista i la gent vivia sense tanta tecnologia i tant d’estrés, de ben segur que eren més feliços, si més no, estaven molt més tranquils.
Seguien el ritme que imposava la natura i a partir del solstici d’hivern, quan les hores de Sol es fan cada dia mes llargues, solíen fer rituals on es cel.lebrava que el Sol s’imposa una altra vegada a la foscor, que la vegetació torna a viure i donar els seus fruits, tornant a començar el cicle de la vida.

L’Ignacio, va proposar que nosaltres també ho podíem cel·lebrar i que ell ens faria unes sopes per escalfar-nos, així que ... dit i fet!
Ens costa poc apuntar-nos, així que vam quedar per trobar-nos el diumenge a la tarda en un dels parcs de Sant Boi on hi ha barbacoes i passar un bon rato.

L’encarregat de portar llenya i tot el necessari per a fer una olla de "sopes d’all" i un altre de "sopes Mallorquines" va ser l’Ignacio, que a les 5h. ja va començar a encendre el foc i posar a bullir l'aigua. La resta vam portar d’altres coses per a menjar i beure.
Com que la nit era força gelada, també vam encendre una foguera al terra per escalfar-nos i segons diu la tradició, vam cremar-hi alguna cosa vella, com a símbol d’acabar amb allò vell i començar any solar de nou.


Divertida vetllada en que potser el fred ens va fer pensar en l’hora de marxar. A les 10h.vam començar a recollir el campament i cap a casa...

FOTOS


BONES FESTES A TOTHOM!


M.Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada